Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-01@23:17:49 GMT

شایعه یا واقعیت دعای دفع بلا در ماه صفر

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۹۱۲۲۳

شایعه یا واقعیت دعای دفع بلا در ماه صفر

حجت‌الاسلام روح‌الدین دریکوند، نویسنده و پژوهشگر حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با ایکنا از لرستان، با تسلیت فرا رسیدن ایام اسارت کاروان عاشورا و ماه صفر، اظهارکرد: یکی‌از مسائلی که دشمن به آن دامن می‌زند انتشار برخی خرافات و مطالب کذب در قالب دعا است.
وی با ذکر این مطلب که فضای مجازی امروز عرصه‌ای برای انتشار شایعه و خرافات دینی است بر لزوم پاسخگویی به شبهات در فضای مجازی تاکید کرد و افزود: در فضای مجازی به‌طور گسترده شاهد انتشار مطلبی با عنوان انشاالله با خواندن این دعا در اول ماه صفر از بلا دور شوید، هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این نویسنده و پژوهشگر حوزه علمیه قم تصریح کرد: در فضای مجازی عبارت زیر تبلیغ می‌شود و مردم را دعوت به دعای مربوطه در اول ماه صفر می‌کنند و بر این ادعا هستند که حضرت محمد(ص) فرموده است هر کسی مردم را از این دعا با مضمون «سُبحانَ الله یا فارِجَ الهَمّ وَ یا کاشِفَ الغَمّ فَرِّج هَـمّی وَ یَسّر اَمری وَ ارحِم ضَعفی وَ قِلَـّةَ حیلَتی وَ ارزُقنی حَیثَ لا اَحتَسِب یا رَبَّ العالَمین» باخبر کند در گرفتاریش گشایش پیدا می‌کند این در حالی‌است که در هیچ‌یک از منابع دینی ما چنین دعایی با چنین موضوع و مناسبتی ذکر نشده است حال این سوال مطرح است که منبع و سند دعا کدام است معنی دعا و حکم دعا کردن با این عبارت چیست.
وی با ذکر این مطلب که پس‌از جستجو در منابع روایی چنین حدیثی در هیچ کتاب و منبع معتبری یافت نشد و الفاظ دعا از دعاهای مختلف گرفته شده است، اضافه کرد: ترجمه عبارت بدین معناست که منزه است خدا؛ ای گشایش دهنده گرفتاری‌ها، ای برطرف کننده غم‌ها، در کار مهم من گشایش قرار ده و امر مرا آسان کن و به ضعف و بیچارگی‌ام رحم کن و مرا از جایی که گمان نمی‌برم، روزی بده ای پروردگار جهانیان.
حجت‌الاسلام دریکوند با ذکر این مطلب که این عبارت، مضمون خوبی دارد و با این الفاظ و عبارات دعا کردن مانعی ندارد، خاطرنشان کرد: نکته مهم و قابل تامل این است کلامی که منتسب به پیامبر و ائمه(ع) نباشد و ما آن را منتسب به معصوم کنیم و نشر دادن آن از لسان معصوم تا وقتی كه يقين به استناد آن نداريم بسان مصداق دروغ بستن به پیامبر خداست که خود از بزرگ‌ترین گناهان می‌باشد بنابر این نباید به‌راحتی هر مطلبی را قبول کنیم و دست به انتشار احادیث غیرمُنتسب به حضرات معصومین(ع)، بزنیم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا لرستان فرهنگی پژوهش گر دعای ماه صفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۹۱۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید/شادی جالب یک جفت لک‌لک‌ بعد از اولین تخم‌گذاری

ویدیویی از شادی دو لک لک پس از اولین تخم گذاری منتشر شده شده که در فضای مجازی پربازدید شده است.

به گزارش ایسنا، در این ویدیو که در فضای مجازی دست به دست می‌شود یک جفت لک لک پس از اولین تخم گذاری شروع به آواز خواندن و شادی می‌کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تشکیل کمیته امنیت روانی برای برخورد با شایعه سازان و نشردهندگان اکاذیب در فضای مجازی
  • دختربچه تازه عروس برای تبلیغ آرایشگاه زنانه ! + ویدئو
  • تبلیغات عجیب در اینستاگرام برای آرایشگاه؛ مروج کودک‌همسری بازداشت شد! + تصویر
  • بازداشت مروج کودک همسری برای تبلیغ آرایشگاه زنانه در اینستاگرام
  • بازداشت مروج کودک‌همسری برای تبلیغ آرایشگاه زنانه دراینستاگرام
  • اتمام حجت دادستان کرمان با شایعه‌سازان در فضای مجازی
  • ببینید/شادی جالب یک جفت لک‌لک‌ بعد از اولین تخم‌گذاری
  • (ویدیو) احضار برخی چهره‌های فضای مجازی
  • جرم انتشار عکس جعلی وایرال شده از ترانه علیدوستی و پدرش چیست؟
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»